Anlaşmalı Boşanma Nasıl Olur ?

Anlaşmalı Boşanma Nasıl Olur ?

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Anlaşmalı boşanma, kişilerin anlaşarak evliliklerini noktalama ve boşanmadan kaynaklanan maddi ve manevi tüm konularda uzlaşma sağlamaktır. Eşlerden her ikisi de boşanmayı kabul eder ve bu ortak karar doğrultusunda evliliğin sona ermesi anlaşmalı boşanma diye kabul edilir.

Anlaşmalı Boşanma Nasıl Gerçekleşir?

Her adli vakada olduğu gibi boşanmalarda da çeşitli seçenekler mevcuttur. Anlaşmalı boşanma ya da sürecin uzadığı çekişmeli ve zor boşanma süreçleri, boşanma davalarının iki farklı tipidir. Anlaşmalı olarak boşanabilmek için ise davanın anlaşmalı boşanma şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma şartlarının sağlanmadığı davalar ise bu kapsam dışında tutulur ve çekişmeli dava süreci olarak kabul edilir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanmaya karar vermiş kişiler aldıkları ortak karar doğrultusunda hazırlanmış yazılı bir dilekçeyle mahkemeye başvurarak boşanma işlemlerini başlatmış olurlar. Anlaşmalı boşanmalarda, boşanma kararı ortak olduğu için süreç ilk mahkemede hemen sonlanmaktadır. Boşanma davasının açılması için dilekçeler Aile Mahkemelerine verilmektedir. Boşanma dilekçeleri de hukuki metinler olduğundan detaylı ve duruma uygun olarak hazırlanmalı ve gelişigüzel hazırlanmış dilekçelerden kaçınılmalıdır. Örnek form şeklinde olan dilekçelerden yararlanılacağı gibi kişilerin durumunu anlatacak şekilde özel olarak hazırlanmış dilekçeler de olabilir.

Anlaşmalı boşanmalarda anlaşma metni hazırlanması gerektiğinden bu metinlerde anlaşmanın detayları en ince ayrıntısına kadar yer almalıdır. Profesyonel olarak hazırlanması gereken bu anlaşma metinleri kişilerin haklarının korunması için son derece önemlidir. Çocuk velayeti başta olmak üzere birçok konuda bu protokol geçerlidir.

Gelelim anlaşmalı boşanmanın şartlarına.Anlaşma Boşanma İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?Gelin inceleyelim.

Yorum yapın

Open chat
Merhaba 👋
Size yardımcı olabilir miyiz?
Hemen Ara