Çoğu yatırımcı güvenli yatırım aracı olarak taşınmaz satın alıp bunu da kiraya vermek suretiyle gelir elde etme yoluna gitmektedir. Bu şekilde yatırım her ne kadar sorunsuz görünse de kiracı ile meydana gelecek anlaşmazlıklar ile sizi zarara uğratan manevi olarak yıpratan sonuçlar doğurabilmektedir.
Öncelikle anlaşmazlığın dava konusu olabilmesi için kiracı ile kiraya veren arasında imzalanan yazılı bir sözleşme olması gerekmektedir. Bu sözleşme ile hem kiracı hem de kiraya verenin hakları hukuk önünde güvence altına alınmış olmaktadır. Kiraya veren sözleşmeye aykırı işlem yapamadığı gibi kiracıda sözleşmede belirtilen hususlara uymak zorundadır. Kurallar her ne kadar açık olsa da özellikle kiracı tarafından anlaşmazlıklar çıkmaktadır. Anlaşmazlıkların çoğu kiracının tahliyesi ile ilgili olmaktadır. Mülk sahibinin kiracıyı sözleşme bitiminde evden çıkarma isteği veya kirayı ödemeyen geç ödeyen eksik ödeyen kiracıdan ev sahibinin rahatsızlık duyması gibi nedenlerden kiracının evden çıkmasını talep etmektedir. Kiracıda evden çıkmayınca adli süreç başlatılabilir.
Öncelikle konusunda uzman bir avukattan destek alarak sürece ilişkin bilgi ve belgeler hazırlanır. Avukatın size davanın dava sürecinde seyrini değiştirecek eksik bilgi belge sunmama konusunda en büyük yardımcınızdır. Sonuçta mahkeme eksik ya da yanlış sunulan veya kuralına uygun yapılamayan tebligat, haklı dahi olsanız davanın aleyhinize sonuçlanmasına neden olabilir. Avukat yardımıyla dava dosyası hazırlandıktan sonra bölgenizdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak süreci başlatabilirsiniz.
Av. Arb. Tunç Sudi Tol © Copyright 2023 | Tüm Hakları Saklıdır. Yasal Uyarı: Bu site Türkiye Barolar Birliği'nin Meslek Kurallarına ve Reklam Yasağı Kurallarına tabidir. Sitenin kendisi, logosu ve içeriği, reklam iş geliştirme ve benzeri amaçlar ile kullanılamaz. Bu web sitesine link yaratmak yasaktır. Web sitemizde yer alan bilgiler hukuki mütalaa veya tavsiye değildir.