Mersin Trafik Kazası Avukatı

Mersin Trafik Kazası Avukatı olarak sizlere Trafik Kazası Tazminat hukuku alanında profesyonel hizmetler veriyoruz. Trafik Kazası hukuku, genellikle karmaşık ve hassas bir durum olması nedeniyle, Trafik Kazası hukuku alanda uzman bir avukatın desteği büyük önem taşır.

Tam olarak bu noktada, sizlere alanlarında deneyimli Mersin Trafik Kazası avukatları olarak yardımcı olabiliriz.

Mersin Trafik Kazası Avukatı olarak, siz değerli müvekkillerimize en iyi hizmeti sunmak için varız. Hukukun tüm alanlarında aklınıza takılan herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen bize ulaşınız.

Mersin Trafik Kazası Avukatı
Mersin Trafik Kazası Avukatı

Mersin Trafik Kazası Avukatı İletişim Bilgileri

Mersin Trafik Kazası Avukatı :Avukat Tunç Sudi TOL
Telefon :+90 (535) 331 65 85
Adres :İhsaniye Mh. Zeytinlibahçe Cd. 4903. Sokak No:23 Kat:15 No:136 Profit İş Merkezi Akdeniz/MERSİN
Mail :av.tuncsuditol@hotmail.com

Ülkemizde gerek idarenin tedbirsizliği gerekse yaya ve sürücülerin hatalı davranışları sebebiyle trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazalar neticesinde kazazedelerin yakınları ve şahısları nezdinde maddi ve manevi tazminat davası hakkı doğmaktadır. Ölümlü yaralamalı trafik kazaları neticesinde ilgililerin tazminatların tahsil edilebilmesi için mersin trafik kazası davası avukatına ihtiyaç vardır.

Hukuk büromuz yılların kazandığı tecrübe ile, mağdurların alabileceği maksimum tazminat miktarını gerek şahıslardan , gerek sigorta şirketlerinden tahsil edebilmektedir.

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Alınır?

Trafik kazası sonucu oluşan tazminatlar ikiye ayrılmaktadır. Bunlar maddi tazminat ve manevi tazminattır.

Maddi tazminat kusurlu olan karşı tarafın zorunlu trafik sigorta poliçesinden , manevi tazminat ise sürücü ve araç sahibinden tahsil edilmektedir.

Ölümlü trafik kazası sonucunda sigorta şirketleri; tedavi giderleri, cenaze giderleri ve destekten yoksun kalma tazminatını karşılamaktadır.

Mersin Trafik Kazası Avukatı Tutmam Şart Mı?

Hayır şart değildir. Fakat trafik kazası davalarında uzman bir mersin trafik kazası avukatından yardım almanız, trafik kazası maddi manevi tazminat davası dava dilekçesi örneğini hazırlamak için yardımcı olacak hem de süreci hem hızlandıracak hem de hak ettiğiniz tazminat tutarının hepsini almanızı sağlayacaktır.

Maalesef ülkemizde trafik kazaları sonrasında , şahıslar sigorta takipçileri tarafından aranmakta ve kandırılmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki , trafik kazası davaları hukuki bir iş olup , sadece mersin trafik kazası avukatı tarafından takip edilmelidir.

Mersin Trafik Kazası Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler:

  1. Yaralanmalı trafik kazası sonrasında oluşacak maddi ve manevi tazminatların tahsili için açılacak davalar,
  2. Ölümlü trafik kazası sonrasında oluşacak maddi ve manevi tazminatların tahsili için açılacak davalar,
  3. Maddi hasarlı trafik kazası sonrasında araçlarda oluşan değer kaybı ve maddi hasarın tahsili için açılacak davalar,
  4. Sürücü değişikliği sebebiyle ödemeyen maddi hasar tazminatları
  5. Ve trafik kazasına bağlı oluşabilecek diğer uyuşmazlıklara ilişkin davalar.
  6. Değer kaybı tazminatının tahsil edilmesine ilişkin davalar
  7. Hak mahrumiyeti tazminatı kapsamında tazminatın tahsil edilmesine ilişkin davalar

Mersin Trafik Kazası Avukatı ile Trafik Kazası Davası Nasıl Açılır?

Mersin trafik kazası avukatı ile trafik kazası davası açmak için öncelikle avukata vekaletname verilmelidir. Vekaletname verilirken muhakkak vekaletname ahzu kabz yetkili olmalıdır. (Ahzu kabz tahsil yetkisidir, tazminat dosyaları icraya konulacağından bu yetki kesinlikle olmalıdır.) Vekaletname verildikten sonra avukatlık ücret sözleşmesi yapılmalıdır. Ücret sözleşmesinde ücret tek tek belirtilmelidir. Daha sonrasında hangi mahkemede, hangi tarafa dava açılacağı karar verilmelidir. Bu kararların hepsi mersin trafik kazası avukatı tarafından alınmalıdır.

Mersin Trafik Kazası Ücretleri Ne Kadar?

Mersin trafik kazası ücretleri davalara göre değişmektedir. Mersin trafik kazası ücretleri şöyle sıralanabilir:

DAVAÜCRET
Yaralanmalı Trafik Kazası Ceza Davası Avukat Ücreti+17.900 TL
Ölümlü Trafik Kazası Davası Ceza Avukat Ücreti+17.900 TL
Araç Değer Kaybı Davası Avukat ÜcretiTahsil Edilen Tutar Üzerinden %15-%25
Hak Mahrumiyeti Davası Avukat ÜcretiTahsil Edilen Tutar Üzerinden %15-%25
Gerçek Hasar Bedeli Davası Avukat ÜcretiTahsil Edilen Tutar Üzerinden %15-%25
Yaralanmalı ve Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Avukat ÜcretiTahsil Edilen Tutar Üzerinden %10-%25

En İyi Trafik Kazası Avukatı Nasıl Bulunur?

En iyi trafik kazası avukatı bulmak için trafik kazalarında ve sigorta davaları konusunda uzman olmak gerekmektedir. Trafik sigortası ve sigorta davaları teknik davalar olup her avukat ilgili davalara bakmamaktadır. Ayrıca ilgili mevzuat neredeyse en hızlı değişen mevzuattır. Sigorta şirketlerinin baskısı sürekli kanun değişikliğine yol açmaktadır. Bu sebeple sürekli takipte olmak çok önemlidir. Hukuk büromuz trafik kazası tazminat davalarında uzman olup, siz müvekkillerimiz tazminatlarını en kısa sürede alması için en iyi şekilde hizmet vermektedir.

Mersin En İyi Trafik Kazası Avukatı Nasıl Bulunur?

Mersin en iyi trafik kazası avukatı bulmak için internette araştırma yapılabilir. Tanıdıklardan referans alınarak bizzat ofis ziyaretleri yapılabilir. Mersin trafik kazası avukatı trafik kazalarında ihtisaslaşmış bir mersin trafik kazası avukatı olmalıdır. Sigorta hukuku sürekli değişen bir mevzuata sahiptir. Bu sebeple sürekli takip eden bu konuda uzman olan bir avukattan hukuki destek alınması gerekmektedir. Sigorta aracı firmalarından muhakkak uzak durulmalıdır. Bu tür kuruluşların kanuna göre çalışması yasaktır. Bu tür kuruluşların kanuni güvencesi yoktur. Bu sebeple hak kaybı yaşamamak adına doğrudan mersin trafik kazası avukatı ile çalışmak çok önemlidir. Mersin trafik kazası avukatı bulunurken şu hususlara dikkat edilmelidir;

  • Mersin trafik kazası avukatı yazılı sözleşme ile çalışmalıdır. Kurumsal hukuk büroları bu şekilde çalışır.
  • Mersin trafik kazası avukatı aracı sigorta firması kullanmamalıdır. Aracı hasar destek firmaları kanuna göre yasaktır. Bu tür organizasyon içinde olan avukatlarla çalışmamak gerekmektedir.
  • Hizmetin doğrudan avukattan alınması gerekmektedir. Aracılı işlerde aracının da komisyon aldığı unutulmamalıdır.
  • Sigorta hukuku ve Sigorta Tahkim Komisyonu hakkında uzman olmalıdır.
  • Mersin trafik kazası avukatı tazminat tahmini yapmamalıdır. Maalesef sigorta aracı firmaları sırf sizleri kandırabilmek adına yüksek tazminatlar taahhüt etmekte, bu tazminatların alınamaması durumunda hayal kırıklığı yaşanmaktadır. Sigorta tazminatı ancak teknik uzman bilirkişiler tarafından hesaplanmalıdır. Bu hesaplar mahkeme sırasında mahkeme bilirkişisi tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple tahminde bulunan avukattan uzak durulmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Trafik Kazası Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Trafik kazası tazminat davası açılabilmesi için öncelikle sigorta şirketine ilgili zararın bildirimi niteliğinde ihtarname çekmek gerekmektedir. İlgili ihtarnamenin çekimi sonrasında sigorta şirketine 15 günlük ödeme süresi tanınmaktadır. İlgili süre tamamlandıktan sonra ilgililer gerekli evraklarla isterlerse sigorta tahkim komisyonuna , isterlerse adli yargı mahkemelerine başvurabilirler.

Trafik Kazası Sonucu Sakat Kaldım Tazminat Alabilir Miyim?

Tabi ki alabilirsiniz. Trafik kaza davaları konusunda uzman bir Mersin trafik kazası avukatı ile ilgili tazminatınızı alabilirsiniz.

Trafik Kazası Sonucu Eşim Vefat Etti , Çocuklarımın ve Benim Tazminat Hakkımız Var Mı?

Evet var. İlgili duruma ilişkin tazminata destekten yoksun kalma tazminatı denmektedir. İlgili tazminat sigorta şirketinden tahsil edilebilmektedir.

Trafik Kazası Geçirdim Ne Kadar Tazminat Alırım?

Trafik kazası sonrasında tazminatının hesap edilebilmesi için öncelikle kalıcı iş görmezlik, geçici iş görmezlik oranınızın hekiminizce belirlenmesi ve bunun bir rapora dökülmesi gerekmektedir. Bu oran belli olduktan sonra son aldığınız gelir kullanılarak trafik kazası tazminatı hesaplanmaktadır. İlgili hesap teknik hesaplar olup miktarı bir çok etmen etkilemektedir. Örneğin alkollü şekilde araca binmeniz halinde müterafik kusur sayılacak ve tüm tazminattan %10 iskonto uygulanacaktır.

Trafik Kazası Tazminatı Kim Öder?

Trafik kazası sonrasında kusurlu tarafın zorunlu trafik sigortası var ise maddi tazminatlar kusurlu kişinin trafik sigortasından ödenecektir. Kusurlu kişinin zorunlu trafik sigortası yoksa bu tazminat güvence hesabından ödenmektedir. İki durumda da ödeme teminat limitleriyle sınırlıdır. Teminat limitinin aşılması halinde tüm tazminatlardan kusurlu araç sürücüsü ve araç sahibi sorumludur. Manevi tazminat miktarından ise kusurlu tarafın sigortası olsun yada olmasın araç sürücüsü ve sahibi sorumludur. Zorunlu sigorta yapan şirketlerin manevi tazminattan sorumluluğu yoktur. Fakat burada şöyle bir ayrıntı vardır. Bazı kasko şirketleri kasko poliçelerinde manevi tazminatı da kapsar madde koymaktadır. Böyle bir madde var ise tazminat teminat bedeli kadar kusurluya ait kasko şirketi tarafından ödenmektedir.

Trafik Kazalarında Sigorta Şirketine Başvuru Zorunlu Mu?

Trafik kazalarında sigorta şirketine başvuru zorunludur. Trafik kanunu uyarınca rizikonun gerçekleşmesi durumunda derhal sigorta şirketine ihbar yükümlülüğü vardır. İhbar öneline uyulmadan dava açılması durumunda davalar usulden reddedilmektedir.

Yaralanmalı Trafik Kazasında Ne Yapılmalı?

Yaralanmalı trafik kazası geçirilmesi durumunda öncelikle acele etmemenizi ve sağlığınıza dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Yaralanmalı trafik kazasında tazminat alabilmenin ilk şartı, sakatlığın kalıcı hale gelmesidir. Kaza geçirir geçirmez bir sakatlığın kalıcı hale gelip gelmeyeceğini bilmek mümkün değildir. Bu sebeple kanun belirli bir sürenin beklenmesini şart koşmuştur. Bu sebeple yaralanmalı kaza geçirmeniz durumunda önce ayağa kalkmak için sağlığınıza dikkat etmeniz daha sonrada trafik kazalarında uzman büromuzdan destek almanız gerekmektedir.

Trafik Kazası Tazminatı İçin Nereye Başvurulur?

Trafik kazası tazminatı için kusurluya ait sigorta şirketine, kusurlu araç sürücüsüne ve kusurlu aracın sahibine başvuru yapılır.

Sigorta Şirketine Başvurmadan Dava Açılır Mı?

Sigorta şirketine başvuru yapılmadan dava açılamaz. Açılması halinde davanın usulden reddedilecek, yaptığınız masraf boşa gidecek ve zaman kaybı yaşanacaktır.

Sigorta Şirketine Mail İle Başvuru Yapılabilir Mi?

Gelişen teknoloji ile sigorta şirketine başvuru mail ile başvuru yapılabilmektedir. Fakat normal mail adresi yerine resmi mail adresi olan kep adreslerinden sigorta şirketlerine başvuru daha doğru olacaktır.

Sigorta Şirketine Başvuru Yaparken Nerelere Dikkat Edilmelidir?

Sigorta şirketine başvuru yapılırken Trafik Sigortası Genel Şartlarında yer alan evrakların asılları yada asıl örneklerinin sigorta şirketine doğru bir şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Başvuranın adı, temsilcisinin adı, iletişim adresleri, poliçe bilgileri, kaza bilgileri ve talep doğru şekilde başvuru formuna yazılmalıdır.

Yaralanmalı Trafik Kazası Sonrasında Sigorta Şirketine Hangi Belgeler İle Başvurulur?

Yaralanmalı trafik kazası sonrasında ihtarnameniz ekinde; Epikriz, hasta tetkik raporu, erişkinlere ilişkin sağlık kurulu raporu, poliçe örneği, ruhsat örneği, ehliyet örneği, kati rapor, son 3 aylık gelir gösteren belge, kaza tespit tutanağı, genel adli muayene raporu, ifade tutanakları ve kovuşturma evrakları sigorta şirketine başvuruda gönderilmelidir.

Ölümlü Trafik Kazası Sonrasında Sigorta Şirketine Hangi Belgeler İle Başvurulur?

Ölümlü trafik kazası sonrasında ihtarnameniz ekinde; mirasçılık belgesi, ölüm belgesi, poliçe örneği, ruhsat örneği, kaza tespit tutanağı, ehliyet örneği, son 3 aylık gelir gösteren belge, ifade tutanakları ve kovuşturma evrakları sigorta şirketine başvuruda gönderilmelidir.

Değer Kaybı Tazminatı İçin Sigorta Şirketine Hangi Belgeler İle Başvurulur?

Değer kayıplı trafik kazası sonrasında ihtarnameniz ekinde; Ekspertiz raporu, onarım resimleri, kaza resimleri, onarım faturası, ruhsat fotokopileri, kimlik fotokopileri, değer kaybı raporu, kaza tespit tutanağı evrakları sigorta şirketine başvuruda gönderilmelidir.

Trafik Kazasında Şikayetçi Olunca Ne Olur?

Trafik kazasında şikayetçi olmak kazanın mahiyetine göre değişecektir. Ağır kazalar kamu davasına dönüşmekte, basit yaralanma olan kazalar şikayete tabi kalmaktadır. Eğer kaza mahiyeti gereği kamu davasına dönüşmediyse şikayetten vazgeçmek davanın düşmesine yol açacaktır. Dava açılmamışsa hiç açılmayacaktır. Kazanın mahiyeti gereği kamu davası olması durumunda ise şikayetten vazgeçme sanığa indirim sağlayacaktır. Fakat dava devam edecektir.

Trafik Kazasında Şikâyetten Vazgeçme Tazminat Hakkını Ortadan Kaldırır Mı?

Trafik kazasında şikayetten vazgeçme tazminat hakkını ortadan kaldırmamaktadır. Burada önemli olan şikayetten vazgeçme tutanağında, tazminat hakkından da vazgeçildiğini beyan etmemektir.

Sigorta Şirketi Manevi Tazminat Öder Mi?

Zorunlu sigorta yapan sigorta şirketi manevi tazminattan sorumluluğu yoktur. Sadece maddi tazminattan sorumluluğu vardır. Fakat manevi tazminatın ödenmesine ilişkin kasko poliçesi olabilmesi mümkündür. Böyle bir madde bulunması durumunda kasko yapan sigorta şirketi manevi tazminattan teminat bedeli kadar sorumludur.

Manevi Tazminat Kimden İstenir?

Manevi tazminat araç sahibinden ve araç sürücüsünden istenmektedir. Burada tarafların sorumluluğu müteselsil sorumluktur. Araç sahibinin kusursuz sorumluluğu vardır. Araç sürücüsü kusurlu ise araç sahibi otomatik kusurlu olacaktır.

Trafik Kazası Kusur Oranları Nasıl Belirlenir?

Trafik Kanunu uyarınca tali kusur sayılan haller ve asli kusur sayılan haller tek tek belirtilmiştir. Örneğin kırmızı ışıkta geçmek ve yaya geçidi olmayan yerde geçmek asli kusurdur. Aracın durumunu yola göre ayarlamamak, gerekli fren tedbiri yapmamak, hız sınırını aşan bir şekilde gitmek tali kusurdur. Trafik kazası sonrasında tutanağa göre tarafların tali mi yoksa asli mi kusurlu olduğu tespit edilir. Tarafların ikisi de asli kusurlu ise tarafların kusurları %50’şer olacaktır. Tarafların ikisi tali kusurlu ise tarafların kusuru %50’şer olacaktır. Tarafların biri asli biri tali kusurlu ise, asli kusurlu olan %75, tali kusurlu olan %25 kusurlu olacaktır.

Kusur Oranı 50 Olunca Ne Olur?

Kusur oranı %50 olması durumunda kaza sebebiyle oluşacak tazminat bedelinin %50’si kusurlu kişiden karşılanacaktır. Örneğin siz yaya iken size bir araç çarpmış ise ve siz %50 kusurlu iseniz, hesaplanacak tazminatın %50’si ödenecektir.

Döner Kavşakta Kazada Kim Suçlu?

Döner kavşakta kural olarak geçiş hakkı kavşak içinde olan araçtadır. Bu sebeple kavşak dışından gelen araçla kavşak içinde ki aracın çarpışması sonucu oluşacak kazada, kusurlu araç kavşak dışından gelen araçtır. Tabi ki bu durumun aksi durumları da mümkündür. Fakat genel olarak durum bu şekildedir.

Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir?

Kusur oranına itiraz ilk başta Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine yapılmaktadır. Buradan sonuç alınamaması durumunda mahkeme de açılacak alacak davasında kusur itirazı öne sürülmelidir.Kazada Kusurlu Olsak Bile Trafik Sigortası Hasarı Karşılar Mı? Kaza da %100 kusurlu olmanız durumunda trafik sigortası hasarı karşılamaz. Karşılaması için daha az kusurlu yada kusursuz olmak gerekmektedir.

Tali Kusurlu Trafik Kazası Ne Demek?

Trafik kanunu uyarınca asli kusur olarak belirtilmeyen haller tali kusurdur. Tali kelimesinin anlamı ikincil asıl olmayandır.

Asli Kusurlu Trafik Kazası Ne Demek?

Trafik kazası uyarınca asli olarak belirtilen haller asli kusurdur. Asli kelimesinin anlamı birincil ve asıl olandır.

Mersin Trafik Kazası Avukatı Yüzde Kaç Alır?

Avukat ücretlerinin alt sınırı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesince belirlenmektedir. Uygulamada trafik kazası dosyalarında Mersin trafik kazası avukatı %15 ile %25 arası alır.

Trafik Kazası Davaları Ne Kadar Sürer?

Trafik kazası davaları uygulamada 4-5 yıl sürmektedir. Bu süre tamamen karşı tarafın direncine bağlıdır. Bazı sigorta şirketleri işini iyi yapmakta ve erken ödeme yapmaktayken bazı sigorta şirketleri ödeme yapma konusunda direnç göstermektedir.

Trafik Kazası Davalarında Görevli ve Yetkili Mahkeme Hangisidir?

Trafik kazası davalarında görevli mahkeme taraflara göre değişmektedir. İki şahıs arasında görülen trafik kazası davalarına bakmakla görevli mahkeme asliye hukuk mahkemeleridir. Fakat taraflardan birinin sigorta olduğu davalarda görevli mahkeme ticaret mahkemesidir. Bunun yanında tüketici konumunda bulunan kişinin sigortaya karşı açtığı davalarda görevli mahkeme tüketici mahkemeleridir.

Trafik Kazası Davalarında Arabuluculuk Zorunlu Mu?

Trafik kazası davalarında arabuluculuk davaya göre değişmektedir. İki şahıs arasında açılacak olan trafik kazası davalarında arabulucu zorunlu değildir. Sigortaya karşı açılacak olan trafik kazası davalarında arabuluculuk zorunludur. Ayrıca Sigorta Tahkim Komisyonuna gidilecek olması durumunda arabuluculuk zorunlu değildir.

Trafik Kazasında Avukat Ne Yapar?

Trafik kazası avukatı kusur itirazı yapar, kusur tespiti yapar, kusur oranının düşürür yada arttırır, savunmaların doğru verilmesini sağlar, taksirle yaralama eyleminin olması durumunda ceza davasında savunma yapar, geçici iş görmezlik, iş görmezlik, bakıcı gider, hak mahrumiyeti tazminatı, maddi tazminat, manevi tazminat, değer kaybı tazminatı, gerçek hasar bedeli tazminatı gibi tazminatların tahsiline yardımcı olur.

Open chat
Merhaba 👋
Size yardımcı olabilir miyiz?
Hemen Ara